U bent hier:   Home

Venray effectiever dan UDI'19

E-mailadres Afdrukken PDF

SV Venray heeft een roerige week afgesloten met een lach. Na drie nederlagen op rij won het team van Harry Blokhuis thuis weer eens, UDI'19 werd met 1-0 verslagen. Het winnende doelpunt werd vlak na rust gemaakt door Bas Joosten.

De bezoekers hadden in december de heenwedstrijd op eigen terrein enigszins ongelukkig verloren. In Uden stond het lange tijd gelijk en streden beide ploegen voor de winst, waarbij Venray de meest gelukkige was. Vlak voor tijd was Bas Joosten met zijn tweede treffer de matchwinner: 1-2. UDI'19, dat ook nog strijdt voor de derde periode én tegen degradatiewedstrijden, was op zoek naar revanche en verscheen scherp aan de aftrap tegen een sterk gewijzigd Venray. Koen Verlinden keerde terug in het eerste elftal na een periode blessureleed en op linksback maakte Freek Heesen zijn debuut in de basis. Rik Linders keerde terug van een duel schorsing, terwijl Koen Lenssen het doel mocht verdedigen.

De thuisploeg was duidelijk niet ingespeeld en had even tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Ricardo Coppus had het lastig op rechtsback, de meeste UDI-aanvallen kwamen dan ook via deze zijde. In het eerste kwartier kregen de blauwhemden drie goede kansen via Kevin van Veen en Michiel van Zuidam maar zij stuitten of op Lenssen of schoten naast. De beste kans was echter voor Joosten, die na een goede voorzet van Maik Michiels op doelman Tom Jacobs schoot. Na die mogelijkheid nam UDI'19 het spel weer over, terwijl Venray de bezoekers hielp met het nodige balverlies in de defensie. Van Veen, dit seizoen al goed voor zestien goals, faalde in Venray echter opzichtig in de afwerking en drukte meermaals te gehaast af.

Overwinning van het collectief
Na rust konden de Venrayse supporters al snel juichen. Michiels was twee UDI-spelers te slim af, stuurde Bas Joosten diep die oog in oog met de keeper koelbloedig afrondde: 1-0. Het was een harde klap voor UDI'19, dat in de tweede helft amper verder kwam dan enkele kansloze afstandsschoten. Venray liet zich wat terugzakken en werkte hard om UDI'19 het aanvallen onmogelijk te maken. In de omschakeling waren de roodhemden zelfs nog dicht bij een tweede treffer. Jacobs redde goed op een inzet van Michiels, die na een razendsnelle counter ook nog de kruising trof. Kort daarvoor claimde Venray een strafschop, toen invaller Niek Versteegen werd aangetikt in het penaltygebied.

Verdere schade bleef UDI'19 echter bespaard zodat Harry Blokhuis zijn oude liefde opnieuw met één goal verschil versloeg. De oefenmeester was duidelijk tevreden na afloop, hoewel zijn ploeg in de eerste helft goed wegkwam dankzij de falende UDI-aanvallers. "Goed om te zien dat alle spelers hard voor elkaar werkten."

Opstelling Venray
Lenssen; Coppus, Gielens, Lenders, Heesen (71, Cremers); Gommers, Linders, Timmermans; Michiels, K. Verlinden (68, Versteegen) en Joosten

Gele kaarten: Wout Gommers, Freek Heesen (Venray), Nick van Dijk en Michiel van Zuidam (UDI'19)

Laatst aangepast ( maandag 06 mei 2013 08:22 )