Top Ad
Manchu Crick Players
www.yoursite.com
Follow your players and get updated as it happens.
Lumia Football Gru
www.yoursite.com
Follow your players and get updated as it happens.
Breaking News

  Heren 1

  Naast de reguliere competitiestand kent de competitie van de prestatieve seniorenteams ook per periode een stand. Het seizoen kent drie periodes. De eerste periode van dit seizoen eindigt komend weekend. Zowel Heren 1 als Heren 2 maken nog kans op deze periodetitel. Voor het eerste team geeft deze titel recht op deelname promotie play-offs, voor het tweede team betekent de titel deelname aan het bekertoernooi voor eerste elftallen.

  Met name Venray 2 is periodetitelkandidaat, zij spelen om 11.00u thuis tegen directe concurrent Gemert. Bij een overwinning komt Venray gelijk in aantal punten, maar het doelsaldo zal dan de beslissing geven in het voordeel van de mannen van Gert-Jan Wismans en Richard Jacobs.
  Venray 1 zal zelf later die middag (tegen Susteren, aftrap 14.30u) moeten winnen en is dan afhankelijk van de andere uitslagen, maar maakt dus wel kans op de titel.

  Komt u één of beiden teams zondag aanmoedigen, uw steun is welkom. Tot dan! 

  Tevens organiseert 'team 3e helft' een ZoMiBo aan het einde van de middag in de kantine, reden genoeg voor een bezoek aan het sportpark en ons clubgebouw.


  Venray 1 mocht op donderdag 8 november aantreden in de tweede ronde van het bekertoernooi. Deze wedstrijd tegen Venhorst stond oorspronkelijk in de agenda op 11 november. Om 20.00u was de aftrap en daar verschenen een aantal andere namen dan gebruikelijk. Aanvoerder Willemse ontbrak, Decker, Shala en Wismans begonnen op de bank. In hun plaats mochten o.a. Sam Stiphout, Julian Rommen en Bram Kersten het vanaf de eerste minuut laten zien. 

  Dat tegenstander Venhorst een klasse lager haar competitiewedstrijden afwerkt was terug te zien in het feit dat Venray vanaf het begin het meeste balbezit had. Het probeerde geduldig te zoeken naar openingen om gevaarlijk te worden. De eerste treffer kwam echter niet uit een uitgespeelde kans, een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Bram Kersten. Na 34 minuten bracht hij Venray met een streep op 1-0, tevens de ruststand.

  Met geel op zak bleef Jesse Rommen in de kleedkamer achter, in zijn plaats verscheen Roel Cornelissen. Aanvoerder Stijn Brinkman schoof een linie op. Ongemak zorgt ervoor dat ook Julian Rommen niet verder kan, na vijf minuten in de tweede helft maakte hij plaats voor Jordy Wismans. Venhorst bemerkte tijdens de thee dat het verschil slechts één doelpunt was op het scorebord en liet zich nu vaker zien voor het doel van Sam Stiphout. De doelman kwam goed weg toen de bezoekers via onderkant lat niet op gelijke hoogte kwamen. Trainer Koenen gebruikte twintig minuten voor tijd zijn laatste wissel als Shala Ron Kleuskens aflost.

  Nog een klein kwartier spelen op de klok, en dan is daar een hoekschop. De doelman van Venhorst heeft de recente samenvatting tegen Geldrop blijkbaar niet gezien. Het is Brinkman die op bijna identieke wijze de bal in het netje legt, nieuwe tussenstand 2-0. Hierna is Venray bij momenten slordig om de definitieve genadeklap uit te delen aan Venhorst. Het slotakkoord zou evengoed voor de gastheren zijn, in blessuretijd werkt Bram Vievermans alsnog de derde treffer van de avond binnen. 3-0 is de eindstand. SV Venray heren 1 gaat mee in de loting voor de volgende ronde, nu afwachten welke tegenstander het krijgt.

  SV Venray heeft zondag zijn vijfde overwinning van het seizoen geboekt.  Op bezoek bij De Valk werd gewonnen met 2-3.

  Het leek een makkelijke middag te worden voor Venray. Venray domineerde de wedstrijd en na een klein half uur stond er 0-2 op het scorebord door twee doelpunten van Bram Vievermans. Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat plots De Valk de 1-2 binnen schoot na slecht uitverdedigen van Venray.

  Na de rust bracht Venray de marge terug naar twee. Armend Shala schoot de bal makkelijk binnen na goed voorbereidend werk van Vievermans. De wedstrijd rustig uitspelen lukte Venray echter niet. Met nog een kwartier te spelen bracht De Valk de stand terug tot 2-3. Hierdoor werd het toch nog even billen knijpen voor Venray, maar tot echt grote kansen kwam De Valk niet meer. Door de winst stijgt Venray naar plek 3 op de ranglijst.

  Zaterdagavond mocht Venray 1 aantreden tegen Geldrop. Wederom een doelpuntrijke thuiswedstrijd, helaas bleven de punten ditmaal niet in Venray. Pupil vd Week Dalbary Al Faw maakte een van de zes treffers (zie video). Helaas kwam deze niet op het scorebord! 'Om na een 2-3 verliespartij tot Man of the Match uitgeroepen te worden, is minder dan bij een gewonnen pot', aldus aanvoerder Robert Willemse. Samen poseert hij hier met Dalbary

  SV Venray verloor zaterdagavond op eigen veld van Geldrop. De Brabanders waren met 2-3 te sterk voor de ploeg uit Venray. De thuisploeg kwam in de eerste helft wel op 1-0 dankzij een benutte strafschop van Armend Shala. Geldrop kwam via een penalty op 1-1 en in de tweede helft schoot Stijn Brinkman Venray weer op voorsprong. Geldrop gaf zich echter niet gewonnen en scoorde in het restant van de wedstrijd nog twee keer.

  Bron: Peel en Maas Venray

  Het begin van de wedstrijd is voor ZSV, de eerste grote kans is al in de tweede minuut van de wedstrijd. Venray heeft een kleine tien minuten nodig om zich op te pakken waar ZSV feller is en kansjes krijgt. Het eerste schot op doel van Venray is na twintig minuten. ZSV probeert de spits te zoeken maar Robbert Willemse wint de vele duels in de lucht. 27 minuten in de wedstrijd is er een aanval van Venray waar een vrije trap uit voorkomt rond de zestien meter, Robbert Willemse schiet deze in de linkerkant van het netje, 0-1. Venray speelt vanaf dit moment sterker. Toch weet ZSV een goede steekbal in de 40e minuut tussen Robbert Willemse en Jesse Peeters te geven waardoor ZSV spits Davy Althuizen bijna kan schieten, Peeters voorkomt dit met een goede sliding. Kort na deze actie krijgt Venray de bal in eigen zestien meter niet goed weggewerkt waar ZSV nog een kans uit krijgt. Net voor de rust krijgt ZSV nog een corner die keeper Frank Decker goed uit de lucht grijpt en Venray met een voorsprong de rust in kan gaan. Dani Litjens verlaat het veld voor Jesse Rommen.

  In de 53e minuut krijgt ZSV een vrije trap aan de linkerflank die binnengekopt wordt, de vlag van de grensrechter gaat omhoog en de scheidsrechter fluit voor buitenspel. Venray countert snel waar Armend Shala met een lobje het doel probeert te bereiken, ZSV keeper Leon Thijs zit hier nog tussen. Jeroen Vullings verlaat het veld voor Bram Kersten.

  ZSV heeft een aanval in de 64e minuut en er is appel voor hands in de zestien meter van Venray, de scheidsrechter fluit niet en de aanval wordt goed verdedigd. Venray verovert de bal en deze wordt snel naar voren gespeeld. Bram Vievermans geeft een goede steekbal op Bram Kersten die met een goede loopactie achter de verdediging beland en deze geweldig afmaakt met een lobje over de keeper, 0-2. Venray is veruit de bovenliggende partij vanaf dit moment, toch krijgt ZSV nog een vrije schotkans op de 16 meter die in het vangnet verdwijnt. Venray reageert hier goed op door een goede steekpaas van Jesse Rommen op Armend Shala die op scherp staat om de bal binnen te schieten, 0-3. 

  In de 78e minuut komt Jesse Rommen vrij op de 16 meter door een goede loopactie maar het schot gaat over. Venray zet ZSV onder druk en het krijgt kans op kans, Bram Kersten heeft de bal in de 80e minuut bijna in het netje liggen door de goede druk die het hele elftal geeft. Het collectieve druk zetten wordt beloond in de 85e minuut. Jesse Rommen stapt door op de laatste linie van ZSV in de zestien meter waardoor de bal niet goed weggewerkt kan worden en de bal voor de voeten van Jesse Peeters belandt die de bal scherp in de korte hoek weet de schieten, 0-4. Rick Egelmeers verlaat het veld en James Kamkam krijgt zijn eerste speelminuten in het eerste elftal van dit seizoen. In de 88e minuut passeert hij drie verdedigers waarna hij over knie van de zeilbergse verdediger gaat, geen penalty. Scheidsrechter Verstappen fluit de wedstrijd af met een stand van 0-4.

  Wedstrijdverslag Venlosche Boys 1 - SV Venray 1 | 

  Opstelling Venray: Decker, Wismans, Willemse, Koenen (72. Litjens), Jesse Peeters, Brinkman, Stan Kersten (50. Cornelissen), Armend Shala, Ron Kleuskens, Bram Vievermans en Jeroen Vullings (85. Bram Kersten).
  Niet beschikbaar: Rommen, Pelzer, Egelmeers, v. Dijck.

  Het begin is voor Venray, zowel de eerste kans(jes) als de eerste kaart komen op naam van Venray in de naam van Vievermans. Na een half uur verdwijnt ook Venlosche Boys in het boekje als Koenen slachtoffer is. Na 37 minuten een diepe bal van Willemse, Vievermans werkt de bal in het doel. 0-1, de zon schijnt nog meer voor Venray op deze manier. Dat het ook waait blijkt wel als een parasol op het dak van de kantine verdwijnt, tot hilariteit van het publiek.

  Ook na de pauze weet Venray gevaarlijk te zijn, Kleuskens' inzet levert een hoekschop op. Stan Kersten kan niet verder, Roel Cornelissen komt in zijn plaats. Armend Shala haalt uit en de bal vliegt zo de goal in, 0-2. Joy Koenen komt verkeerd neer en ook hij moet de strijd staken, nadat Wismans geel ontvangen heeft is het Litjens die de aanvoerder kan vervangen. Kort hierna zien ook ook Peeters en Vullings zichzelf in het boekje verdwijnen. Kleuskens start een solo en weet bijna zijn treffer tegen Bekkerveld te kopiëren, een verdediger grijpt echter tijdig in. 
  Nadat Bram Kersten Vullings is komen vervangen weet de thuisploeg te scoren in de slotfase. Hierna een goede kans voor Vievermans; met slotakkoord helemaal voor Venray als Shala de bal over de doellijn werkt. Venray wint in Venlo met 1-3. Volgende week wacht het ongeslagen ZSV in Zeilberg. 

  Let op: de volgende thuiswedstrijd, tegen Geldrop, is op Zaterdagavond 27okt.; aftrap 19.30u

  Voor Iven Driessen was het een topweekend. Zijn favoriete club (PSV) won zaterdagavond en op zondag zag hij van dichtbij hoe Heren 1 af wist te rekenen met SV Deurne. Bram Vievermans (nadat Iven liet zien hoe je het beste tegen Deurne kon scoren: zie video) stapte als Man of the Match van het veld. Samen staan ze hier op de foto na te genieten van de tweede thuisoverwinning op rij.IMG 0441

  Pagina 1 van 2

  Bezoekadres:

  Sportlaan 6
  5801AH Venray

  Google Maps

  Contact:

  Tel. Kantine:
    0478-586878

  Tel. Administratie: (ma-vr: 08:00-12:00)
    0478-512338

  E-mail:

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.