Top Ad
Manchu Crick Players
www.yoursite.com
Follow your players and get updated as it happens.
Lumia Football Gru
www.yoursite.com
Follow your players and get updated as it happens.

De KNVB-app's én AVG

Nieuwsbrief via sportlink:

Het nieuwe seizoen is nog maar net begonnen. En we merken dat we veel vragen krijgen van leden die gebruik maken van de Voetbal.nl app en de KNVB Wedstrijdzaken app, met name vanwege de AVG. Vragen waar jouw leden in veel gevallen niet zozeer zelf iets aan kunnen doen. Sterker nog, in veel gevallen is het aan de ledenadministrateur om een-en-ander goed te registreren in Sportlink Club. En zodra dat is gebeurd, kan men weer verder met de app.

Help leden de juiste spelersfoto te plaatsen
    Denk aan het aanpassen van de spelersfoto. Leden jonger dan 16 jaar mogen dit (vanwege AVG) niet meer zelf in de app aanpassen. Ouders kunnen die foto wijzigen, maar het e-mailadres van de ouder dient wel eerst goed in de ledenadministratie te zijn vastgelegd. Dit is nou zo'n voorbeeld waar het lid, de ouder én de ledenadministrateur met zijn driëen iets moeten afstemmen. En oh zo belangrijk die spelersfoto, want dat is de foto waarmee de scheidsrechter de spelerspas controleert.

Moet de club dan alle mailadressen van de ouders stuk voor stuk vastleggen?
    Je hoeft de mailadressen niet stuk voor stuk toe te voegen in Sportlink Club. Je kunt de mailadressen van de ouders namelijk verzamelen en in één keer toevoegen in Sportlink Club. Hartstikke makkelijk dus!

Wij raden je aan om de ouders van kinderen onder de 16 te informeren dat ze hun mailadres moeten doorgeven. Alle informatie over het importen van de ouder e-mailadressen kun je lezen op de volgende pagina:
    Hoe kan ik e-mailadressen toevoegen/wijzigen bij kinderen onder de 16?

Wij willen je helpen om het voor de leden en de ouders van de leden van jouw vereniging zo duidelijk en gemakkelijk mogelijk te maken. Om de leden én de ouders van de leden van jouw vereniging verder te helpen bij het gebruik van de app, hebben we een aantal vragen en antwoorden op een rijtje gezet. Die vragen en antwoorden kun je zo een-op-een overnemen. Ons verzoek is om deze pagina met vragen en antwoorden via de website van de club en/of via mail met je leden te delen. Zo help je jouw leden verder op weg en voorkom je wellicht een hoop vragen richting de club.