Digitale brug geslagen tussen Raayland College en Sportpark de Wieën

Met de loopbrug over de Zuidsingel van het Raayland College naar Sportpark de Wieën is iedereen wel bekend. Maar er is daar recent ook een digitale brug geslagen waardoor leerlingen en docenten van het Raayland College nu ook op het sportveld gebruik kunnen maken van het Wifi-netwerk.

De leerlingen van het Raayland College maken dagelijks gebruik van de uitgebreide sportfaciliteiten van het sportpark. Met de uitbreiding van het netwerk kan er nu optimaal gebruik gemaakt worden van ICT tijdens de sportlessen. Zo kunnen leerlingen zelf, gedeeltelijk, hun lesrooster samenstellen en sporten uitkiezen die het beste bij ze passen. Via aanvullend digitaal lesmateriaal en analyse-apparatuur kunnen docenten en leerlingen het bewegingsonderwijs op een nog betere manier toepassen. Daarnaast kunnen docenten direct gebruik maken van Somtoday om sportresultaten en aanwezigheid te registeren.

Samenwerking tussen Raayland en S.V. Venray
Het aanleggen van de faciliteiten is tot stand gekomen door krachten en expertise te bundelen. S.V. Venray vrijwilliger Arie van den Munckhof en Herm Hoex van het Raayland College hebben zich er hard voor gemaakt om tot een dekkend WiFi-netwerk te komen op het sportpark.

Het Raayland College heeft ICT-apparatuur beschikbaar gesteld voor dit project en Stichting Beheer Sportpark SV Venray heeft voor de opdracht, uitvoering en verdere financiering zorg gedragen. Ook was er samenwerking met diverse lokale partijen, zoals studenten aan de Gilde Opleidingen en Brunotech voor aanvullende technische diensten en materialen.

Het resultaat is dat iedereen nu gebruik kunnen maken van de WiFi verbinding. Arie: “Op termijn staan er nog een aantal optimalisaties op de planning, zoals uitbreiding van capaciteit op bepaalde velden en het vervangen van de trage ADSL internetverbinding door een supersnelle glasvezel-internetverbinding. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om via live-streaming verslag te doen van sportwedstrijden op ons sportpark.“. “Dit project is een schoolvoorbeeld van een van onze kernwaardes ‘De kracht van verbindend leren en leven’ waarbij we ons onderwijs koppelen aan actualiteiten om ons heen.” sluit Herm Hoex af.