Boerenbruidspaar Piëlhaas 2020; Bieneke Kateman en Joep Linssen (speler H4)

BB2020

Boerenbruid Bieneke Kateman; dochter van Toëntje d’n schilder van de Langstraot en Maj van de Klieëre-winkel ien de Groeëte straot en Vice Versa en boerenbruidegom Joep Linssen; Zoën van Truus de Bruijn en Joop d’n tillevisie-kel van de Hoenderstraot én klaenzoën van ut wandelende Venrodse weurdeboëk.

Bieneke is 28 lentes jong en woont al haar hele leven in Venray. Momenteel woont ze in het centrum van Venray samen met haar partner Gert-Jan. Samen hebben ze een prachtig vrolijk zoontje en is de tweede op komst! Bieneke is werkzaam als dansdocent bij Dizzy Dance. Deze echte vastelaoves vierder in hart en nieren is al jaren actief als begeleidster van de kiendergarde. Dit doet ze samen met Wietske. Zij zorgen elk jaar weer voor een spetterend optreden van de kiendergarde tijdens circus mök.

Joep Linssen is voor vele ook geen onbekende meer binnen de vastelaovend. Deze 32-jarige jongen voelt zich in hart en nieren toch écht nog 23 jaar. In 2002 was hij nog jeugdprins van de Hazekeutel en nu maakt hij de overstap naar bruidegom. Ook is hij al meerdere jaren actief binnen de Piëlhaas bij commissie pers en promotie. In zijn vrije tijd is hij actief lid van ‘zuster’ vereniging de Zoepneus.

Samen met zijn vriendin Loes wonen zij ook in het centrum van Venray en zijn ze vaak te vinden bij Bieneke en en Gert-Jan voor een borreltje. Stil staan kan Joep niet en dat is wel te merken in zijn vak. Werkzaam bij Personato op de afdeling marketing als videograaf. Vergeet niet de vastelaoveskroegentocht en kermiskroegentocht van Venray! Dit is nog een van zijn vele hobby’s die hij niet snel zou opgeven.

Joep en Bieneke zijn jaren samen buurtjes geweest van elkaar in de Schoolstraat. De vonk sloeg pas over toen Joep auditie deed voor Dizzy Dance. Tijdens de audities kwam al snel de liefde voor vastelaovesmuziek en boeremoes naar voren. Ze staan te springen om met een fantastisch gezelschap de tent op zijn kop te zetten!

De lijfspreuk van het gezelschap dit jaar luidt; Dizzy Vastelaovend is niet te Filme!