MO17 wint District Kampioenschap

SV Venray MO17 wint District Kampioenschap Voetbal Talenten Toernooi voor MO17 teams te Langenberg. Ongeslagen, in de poulewedstrijden werd gewonnen van Vianen Vooruit MO17 , Baarlo MO17 , Groene Ster MO17 en Langenberg. MO17: 4 gespeeld 12 punten 10 voor 0 tegen , met winst naar starfschoppen in finale tegen Groene Ster MO17 werd het toernooi gewonnen. Door deze winst hebben de Meiden van SV Venray MO17 zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 7 Juni 2020. o.a. zullen ze daar als tegenstanders kunnen treffen; Fortuna'54 MO17 (1ekl) , De Bilt MO17 (4e div) , DSVP MO17 (4e div) en OVC MO17 (1ekl).

Verslag:
Na een matig en teleurstellende najaar competitie waarin de meiden "slechts" derde eindigde 1ste klasse maakte de MO17 van SV Venray afgelopen zaterdag hun verwachtingen waar. Op het talententoernooi voor meiden onder 17 in Brunsum werd vrij gemakkelijk de eerste prijs behaald! Na een poule met vijf teams waarin twee keer een najaar kampioen (2de klasse) opzij werden gezet met respectievelijk 3-0 en 2-0 werden ook beide andere wedstrijden met over het algemeen een goed spelend SV Venray MO17 gewonnen. Na vier wedstrijden stonden de meiden fier bovenaan met 10 doelpunten voor en 0 tegen. Nu mocht de finale gespeeld worden tegen de op nummer twee geëindigde tegenstander in de poule, deze tegenstander Groene Ster was gebrand op revanche en de meiden van SV Venray hadden er veel zin in om deze finale te gaan spelen. Er was in deze finale eigenlijk niets aan de hand, de meiden van SV Venray speelde de bal lekker rond, controleerde de wedstrijd en kwamen regelmatig voor het doel van de tegenstander. Net na het begin van de tweede helft kwam Groene Ster er een keer goed uit en schoten de bal vanaf een afstandje met een droog schot richting goal, deze plofte onhoudbaar voor onze keepster Lucy in de kruising! Hoe graag en hoe goed zij haar best deed hier had ze nooit bij kunnen komen. Omdat een helft slechts 11 minuten duurde en SV Venray dus alles op alles wilde zetten om de stand om te buigen werd er vrijwel direct een verdediger gewisseld voor een aanvaller en ging SV Venray met vier aanvallers voorin spelen. Groene Ster kwam flink onder druk te liggen en probeerde er alles aan te doen om een tegengoal te voorkomen, het ene na het andere schot werd afgevuurd op de goal van Groene Ster en enkele minuten voor tijd leek het erop dat het 1-1 was, deze goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter, volgens de grensrechter was de bal niet over de doellijn geweest. De meiden van SV Venray gaven niet op, zij wilden er alles voor geven om te scoren, in de allerlaatste minuut werd hun inzet dan ook beloond, Megan dribbelde door de verdediging en haalde uit, 1-1 en dus penalty's!

Eva, Romy en Megan mochten de penalty's nemen en schoten feilloos binnen, de laatste penalty van Groene Ster moest genomen worden, Lucy die bij de twee eerder genomen penalty's van de tegenstander er al steeds kort bij zat pakte de derde er knap uit. Venray wint ongeslagen en dus ook zeer terecht de finale en plaatste zich hiermee voor het Nederlands Kampioenschap in Alkmaar op 07-06-2020. Alle meiden van SV Venray MO17 van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie !