Corona update

corona bal

Beste trainers, leiders en ouders van de SV Venray jeugd,

Dinsdagavond (13 oktober jl.) zijn er in de persconferentie van het kabinet weer een groot aantal maatregelen aangekondigd om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Daarbij is ook onze geliefde voetbalsport deze keer de dans niet ontsprongen. Net als in het voorjaar zijn er aanvullende maatregelen genomen. Wedstrijden zijn niet meer mogelijk en kleedlokalen en kantine moeten gesloten blijven.

Normaal gesproken is er in de winter ook een winterprogramma met zaalvoetbalactiviteiten. In hoeverre dit ook dit jaar gaat plaatsvinden en in welke vorm is nog onzeker. Daar vinden op dit moment gesprekken over plaats. Ons uitgangspunt is en blijft dat wij de jeugd waar mogelijk willen laten voetballen op een veilige en verantwoorde manier.

In deze brief zetten we op een rijtje wat de nieuwe regelgeving betekent voor het voetballen bij SV Venray.

Trainingsavonden

Op trainingsavonden verandert er vooralsnog weinig:

• Kinderen komen omgekleed naar de training en gaan na de training weer in hun sportkleding naar huis. Douches en de kantine blijven gesloten. We zijn bezig om iedere avond en op zaterdag wel een aantal E-lokalen open te maken om spullen droog weg te leggen. Hiervoor hebben we toestemming nodig van de veiligheidsregio. Deze aanvraag loopt. Tot die tijd blijven de lokalen dus dicht.
  • Materialen zijn te vrij te gebruiken. Wij nemen geen extra maatregelen ter ontsmetting. Als hesjes erg vies zijn dan vragen wij de leiders deze zelf even te wassen en ze hier voor de volgende training van je lockergenoot terug te leggen. We hopen op jullie begrip hiervoor.
  • Bij de jongere jeugd aan ouders de vraag om bij het ophalen zo veel als mogelijk in de auto te blijven. Zie hiervoor ook het stukje verkeersveiligheid.

Zaterdagen (m.i.v. zaterdag 17-10)

Op zaterdagen vervallen in ieder geval de komende weken de wedstrijden. Omdat wij het belangrijk vinden dat de kinderen kunnen blijven sporten voegen wij een trainingsschema (zie bijlage) toe voor de zaterdag. Daarbij kunnen alle teams een uur trainen op het daarvoor aangewezen veld. Wil je hiervan geen gebruik maken dan is dat prima en stem je dat met je team af.

Aanvullend:

Voor de O19 teams geldt dat tot alle jongens mee mogen trainen. Dit is in lijn met de door de KNVB uitgedragen richtlijnen. Zij vallen onder de jeugd. Zie voor meer informatie www.knvb.nl.

Verkeersveiligheid

Omdat het met name op de trainingsavond inmiddels donker is, en de vele auto’s voor een extra onveilige situatie zorgen, willen we extra aandacht vragen voor de verkeersveiligheid. De situatie met veel kinderen en (rijdende) auto’s op de parkeerplaats vraagt om extra oplettendheid en voorzichtigheid van ons allemaal.

Daarnaast geldt met ingang van zaterdag 17 oktober weer de verplichte rijrichting zoals voor de zomerstop. Dit wordt aangegeven met pionnen. Ouders wachten in de auto op hun kind en rijden daarna in de aangegeven richting weg. Op zaterdag en bepaalde trainingsmomenten zal dit extra drukte opleveren dus vriendelijk verzoek zo veel als mogelijk op de fiets te komen of samen te rijden.

Coronaprotocol

Als er binnen een team een corona-besmetting plaatsvindt dan volgen wij het protocol van de KNVB zoals hieronder beschreven:

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Tenslotte…

Wij hopen dat we met bovenstaande op een zo prettige en verantwoorde manier richting hebben gegeven aan het voetballen in deze zo lastige Corona-tijd. We hopen dat de spelers ondanks dat er geen wedstrijden zijn op deze manier toch hun plezier in het voetbal blijven behouden.

Mede namens de jeugdcommissie,

Daan Mous en Paul Rutten
Jeugdvoorzitters a.i.

Bijlage: Trainingsschema en veldindeling zaterdagen (vanaf 17 oktober)